Niezbędne zabezpieczenie dłoni – rękawice dla kucharzy
i do gastronomii

Rękawice dla kucharzy i do gastronomii

Rękawice dla kucharzy i do gastronomii to profesjonalne produkty, którymi mogą zainteresować się pracownicy i właściciele restauracji, pizzerii, barów, kuchni, hoteli, stołówek, a także firm cateringowych oferujących dania na wynos.

W codziennej pracy w kuchni przydadzą się rękawice piekarskie wykonane z wysokogatunkowej bawełny. Produkty są ognioodporne i mogą być prane w temperaturze do 40 stopni Celsjusza. Ułatwiają wyjmowanie gorących blach i form z pieców parowych oraz konwekcyjnych, a także przeznaczonych do wypiekania pizzy.

Nowoczesne rękawice piekarnicze są dostępne w wielu wersjach kolorystycznych. Zastosowana do produkcji bawełna ułatwia utrzymanie ich w perfekcyjnej czystości.

Rękawice przydatne w codziennej pracy w profesjonalnej kuchni

W trakcie pracy w kuchni niezbędnymi produktami są rękawice do czyszczenia ryb i różnego rodzaju warzyw. Wykonanie z poliamidu zapobiega uszkodzeniom mechanicznym produktów. Szorstka powierzchnia rękawic skutecznie oczyszcza żywność, co eliminuje potrzebę używania do tego celu narzędzi w postaci noży czy skrobaków.

Coraz więcej restauracji i lokali gastronomicznych dysponuje własną mroźnią. Jest ona wymagana szczególnie w restauracjach znajdujących się w hotelach oraz dużych pensjonatach. Do zabezpieczania dłoni w tych pomieszczeniach służą rękawice ochronne do mroźni. Mogą być wykonane z poliuretanu z bawełnianą podszewką zapobiegającą odmrożeniu palców, dłoni i nadgarstka w trakcie porządkowania artykułów lub przenoszenia wybranych produktów żywnościowych.

Rękawice dla kucharzy i do gastronomii
Rękawice dla kucharzy i do gastronomii

Wielorazowe rękawice gastronomiczne

Profesjonalne rękawice dla kucharzy i do gastronomii są ważnym elementem chroniącym dłonie. Powinny być noszone przez kucharzy oraz pomocników kuchennych. Dzięki zastosowaniu odpowiednich materiałów możliwe jest ich częste pranie i dezynfekowanie.

Wielorazowe rękawice gastronomiczne to także produkty zabezpieczające przed ryzykiem skaleczenia. Antyprzecięciowe rękawice ochronne są przydatne w trakcie posługiwania się ostrymi narzędziami w pracy. W branży gastronomicznej przydadzą się również jednorazowe środki ochronne; są nimi rękawiczki winylowe lub z lateksu dedykowane do codziennego przygotowywania posiłków.

Normy rękawic

Sprawdź normy

Atesty rękawic

Sprawdź atesty

Rozmiary rękawic

Sprawdź rozmiary

Gdzie kupić rękawice do pracy w gastronomii?